Header

Ruby Sparks (2012)

Kategori: Allmänt, Drama, Fantasy, Komedi, Romantik

Kära läsare!

På grund av flera födelsedagar, sjukdomar och ett konvent så har vi varken haft tid att titta på film eller blogga. Men nu är vi igång igen och först ut är filmen Ruby Sparks.

 

Calvin (Paul Dano) är en författare som kämpar med skrivkramp. Hans terapeut säger, efter flera månaders terapi, åt Calvin att gå hem och skriva och sedan ta med det till nästa session. Vad som helst, bra eller dåligt.

När Calvin kommer hem så sätter han sig och börjar skriva om en kvinna, en kvinna som heter Ruby Sparks. Han beskriver henne i minsta detalj, och hon representerar allt han söker i en partner. Och han måste ha gjort ett bra jobb, för när Calvin kommer hem efter en promenad med hunden så befinner sig Ruby i hans hem. Precis som han beskrivit henne. Calvin tror först att han blivit galen, men när alla andra också kan se Ruby så accepterar han det hela och de lever som ett vanligt par. Ända tills sanningen börjar ta över.

Ruby spelas av Zoe Kazan, som även är författare av filmen. Hon gör ett otroligt bra jobb både som skådespelerska och författare, Ruby Sparks är en otroligt välskriven film som är både vacker och oväntat normal trots sin något absurda synopsis. Dessutom lämnar den sin åskådare med en varm känsa i magen, något som är ganska ovanligt när det handlar om sådan här kärlek. Paul Dano passar också perfekt i rollen som den något tafatta Calvin. Filmen är dessutom regisserad av Jonathan Deyton och Valerie Faris, som gjorde sig kända med filmen Little Miss Sunshine (som låg på vår topp 10 lista över 2013s filmer).

 

Detta blir säkerligen en favorit bland årets filmer, då Fru Sjöström ger den en solklar 10a och Herr Sjöström ger den 9,5. Samlad poäng på 9.75 alltså!

 

Kommentera inlägget här: