Header

Första Inlägget

Kategori: Allmänt

Hej och välkomna till vår sprillans nya blogg!

En liten historia om varför denna blogg uppstod; Under 2013 bestämde vi oss för att skriva en lista över alla filmer vi såg under året och ge dem betyg baserade på hur bra de var, ni vet, som man gör.
Samantaget blev det runt 90 filmer som vi såg och betygssatte, allt från den animerade tyska barnfilmen "Tre Rövare" till "The Prestige" hanns med.

Detta poängsättande och samtalande gjorde vi dock mest för oss själva, men allt eftersom tiden gick och våra diskussioner kring filmerna blev djupare så fick vi för oss att starta upp en blogg där vi kunde dela våra tankar med andra.

Vilka är då vi? Vi är makarna Sjöström. Vi har varit tillsammans sedan juni 2008 och gifta sedan juni 2013. Vi har ett gemensamt intresse för film och populärkultur.

Fru Sjöström är 21 år och fördiver tiden med diverse universitetskurser. Hennes favoritfilm är Beetlejuice, och den sämsta filmen hon vet är Land of the Lost, som hon intalades av sin bror att se (vilket var ett enormt misstag). När hon inte sitter begravd i kurslitteratur så tycker hon om att måla, teckna, sy och läsa. Hon har också ett nästan ohälsosamt stort intresse för Harry Potter. 
Fru Sjöström står också för 3/4 av parets enorma boksamling på fler än 700 titlar, och hennes ögonsten är en förstautgåva av Strindberg.
Hon avskyr dockor, men även onödig sexism kan förstöra en film. 

Herr Sjöströ, är 24 år och (nästan färdigutbildad) gymnasielärare med inriktning mot historia och religion. Hans favoritfilm är Rymdimperiet slår tillbaka, (av både cinematografiska och nostalgiska skäl). Den film han avskyr mest är Transformers 2: Revenge of the Fallen för att den försökte mörda Transformers-franchisen som han håller så kär.
Övriga intressen som Herr Sjöström gärna ägnar sig åt är teckning, läsning, tv-spelande och djuplodade diskussioner i en mängd olika ämnen.
Saker han hatar kan summeras i två ord; "Spindlar" och "Zombies".
Han är också obesegrad i Trivial Pursuit sedan 2008, dock har han lidit svåra förluster i både Familjegeni och Risk.

Bloggen kommer dock inte bara handla om film utan också om våra tankar kring andra popkulturella fenomen så som den undermåliga pedagogiken på Hogwarts, zombies som samhällsförändrare och Pippi Långstrumps
inflytande på kvinnorörelsen.

Så här är vi nu, filmåret 2014 ska precis till att börja och vi hoppas att ni ska göra oss sällskap på resan!

med vänliga hälsningar // Makarna Sjöström

KOMMENTARER:

  • Sofia säger:
    2014-01-12 | 14:54:37
    Bloggadress: http://catchfatch.bloggplatsen.se

    Vilken rolig och intressant blogg!
    Denna kommer jag verkligen besöka då och då! :)
    Jag undrar lite hur ni ens hittar filmer som ni vill se?
    Jag har väldigt svårt för att se om filmer och jag kan även vara ganska kräsen.

    Svar: Vi använder IMDB väldigt mycket, oftast vet vi ungefär vilken genre vi känner för och deras databas är då bra att använda! Sen försöker vi ha ganska bra koll på nya filmer.
    Jag hoppas du hittar någon ny film du tycker om genom vårat projekt :)
    Herr & Fru Sjöström

Kommentera inlägget här: